Praktično, od sutra najveći hrvatski trgovački lanci (Konzum, Getro, Metro, Mercator, Billa, Spar, Plodine, Kerum ...) od svih svojih dobavljača, velikih i malih, zahtijevaju označavanje logističkih i veleprodajnih jedinica robe u standardu GS1-128 (ranije poznat kao EAN UCC-128).
 
Razlog za obilježavanje transportne ambalaže na način propisan standardima GS1 jest smanjenje troškova rukovanja robom, uklanjanje pogreške u unosu podataka i unapređenje posla - prikupljanjem kvalitetnih podataka za nabavu robe, te osiguravanje sljedivosti. Dobavljači koji nisu uveli ove standardne na vrijeme, mogu se naći pod udarom penala ili u nekim slučajevima, prestanka suradnje, koji bi kod mnogih, a osobito kod manjih dobavljača mogao značiti prestanak poslovanja.
 

 
Planiranje, dizajn i ispis logističkih naljepnica u skladu s GS1 standardom, hardversku i softversku opremu, upravljanje skladištem, automatizaciju proizvodnje itd. možemo za Vas pripremiti u tvrtki LEOSS Adria-Kod d.o.o. Odgovorili smo na zahtjeve veletrgovaca i pripremili sve za tiskanje naljepnica. Uvođenje sustava ubrzava rad, spriječava greške, olakšava pružanje sljedivosti (kako bi se omogućilo praćenje parametara, npr. rok trajanja) i uklanja najčešće zastoje skladišta.
 
Ukoliko netko od glavnih trgovačkih lanaca možda u ovom trenutku i zakasni malo za najnovijim trendovima, možete biti sigurni da će vrlo brzo uhvatiti priključak s konkurencijom, jer sustav nosi sa sobom stvarno unapređenje u poslovanju kojeg se nitko od velikih zasigurno neće htjeti niti moći odreći.
 

 
Ispravno označavanje = Visoka učinkovitost rada

Zašto govoriti o unapređenju posla? Točno označavanje robe je temelj za automatizirano prikupljanje podataka i djelotvoran rad. Ako se roba opremi ispravnim oznakama, preuzimanje i daljnji rad s tim robama predstavlja rutinu. Za pomoć pri stvaranju i ispisu naljepnica koje zadovoljavaju standarde GS1, kontaktirajte nas na leoss@leoss.eu ili telefonom (01) 20 15 500. Za sve proizvode iz našeg kataloga pružamo potpunu podršku i pomoć kao i vlastite servisne usluge. Više informacija o stvaranju logističkih naljepnica.
  
Krešimir Krmek
direktor

 
LEOSS Adria-Kod
 
LEOSS Adria - Kod d.o.o.
Nežićeva 2C, Sloboština
10 010 Novi Zagreb
T: (01) 2015 500
F: (01)
2015 502
GSM: 091
2015 500
E: leoss@leoss.eu