translate
The tool enables a direct, mechanical translation of the text to be made on the website. Neither LEOSS nor LEOSS ADRIA KOD can be held liable for the correctness of the translation.

  Slovensko 

  Hrvatska

  domov

  nazaj

  natisni

  zemljevid strani

  e-pošta

  kolofon
domov
KAKŠNO TEMPERATURO ŠE ZDRŽIJO NALEPKE? Temperaturna obstojnost same nalepke in lepila na spodnji strani je >>
Novice

informatizacija logistike spletno naročanje

LEOSS d.o.o.
Dunajska 106
SI-1000 Ljubljana
Slovenija
Tel.: +386 1 530 90 20
Faks: +386 1 530 90 40
GSM: +386 40 480 006
E-pošta: leoss@leoss.si

LEOSS Adria - Kod d.o.o.
Kamenarka 25a, Poslovna zgrada REM
10010 Novi Zagreb
Hrvaška
Tel.: +385 1 2015 500
Faks: +385 1 2015 502
GSM: +385 91 2015 500
E-pošta: leoss@leoss.eu


Novice
SPECIALNE NALEPKE ZA OZNAČEVANJE TRANSPORTNIH ENOT (KONTEJNERJEV IN PRIKLOPNIKOV TOVORNJAKOV)Pomembna novica za logistična in transportna podjetja ter lastnike tovornjakov, polpriklopnikov, kontejnerjev in drugih cestnih transportnih enot.

Obveščamo vas, da je s poletjem 2014 v veljavo stopila nova evropska regulativa o označevanju transportnih enot na cestah (namenskih prevoznih sredstvih). Prinaša obvezno uporabo standardizirane identifikacije intermodalnih transportnih enot, ki jo poznamo pod imenom "ILU koda" za zamenljiva tovorišča, kontejnerje in polpriklopnike / prikolice.ILU kodo sestavljajo:
1. koda lastnika
2. registrska številka
3. kontrolna številka • ad 1. kodo lastnika "UIRR" ali "BIC" dodeli "Mednarodno združenje družb za kombinirani promet UIRR", pri čemer zaseda četrto mesto tip nakladalne enote (po standardu "EN 13044" oznaka s črkami: "A", "B", "D", "E" ali "K", odvisno od tipa nakladalne enote. Sicer so za takšne oznake že zasedene črke "J" (za opremo, ki se jo lahko namesti na zabojnik-platformo), "U" (za prekomorske zabojnike), "Z" (za prikolice-priklopnike in podvozja).

 • ad 2. registrsko številko dodeli lastnik sam.

 • ad 3. kontrolna številka se dodeli po predpisanem izračunu.

  ILU ali BIC kode so primerne za OCR čitalnike (za optično prepoznavanje znakov (OCR). ILU koda služi kot informacijska podpora, kot nosilec informacij o tranportu v celotni transportni verigi (ILU sledljivost). ILU koda je specialna nalepka za zamenljive / prenosljive transportne enote, npr. za tovornjake in enostavnejše cestno spremljanje in sledenje tovornih vozil. Predvidene dimenzije nalepk so 112 mm x 800 mm.


  Z ILU kodo označene transportne enote so lahko hitro obdelane na terminalih, pristaniščih in logističnih centrih, prevoznikih ter pri večjih odjemalcih. Intermodalnost združuje prednosti, ki jih nudita dve ali več prometnih panog, npr. masovno zmogljivost, varnost in prijaznost do okolja železnic ali rečnega prometa s fleksibilnostjo cestnega prevoza.

  Dobavljamo specialne bele vinilne nalepke s 7-letno življenjsko dobo na prostem, kar je pomembna prednost pred poliestrskimi nalepkami, katerih življenjska doba na prostem je prekratka - 3 leta. Obstaja še dolgoživejša / robustnejša različica nalepk, znanih pod imenom 8000T Z-Endure, ki na prostem zdrži 10 let.

  Primer dobre prakse Schenker
  Logistično-transportni gigant Schenker, ki upravlja 2500 prikolic po vsej Evropi, je za označevanje svojih priklopnikov izbral Zebrino rešitev:
 • polindustrijski termalni tiskalnik Zebra ZT230 z nožem
 • vinilne nalepke EXP17757 in ustrezno
 • folijo 5095 na osnovi smole.


  Tiskalni trakovi za obstojnejši tisk etiket

  Vsaka prikolica je označena s 6 nalepkami, kar v primeru Schenkerja skupaj pomeni 15.000 nalepk, dimenzij 112 mm x 800 mm. Številni odjemalci (kupci) so svoje logiste in dobavitelje pisno že obvestili, da transportnih enot brez ILU in BIC kod za kontejnerje s konec leta 2014 brez penalov ne bodo sprejemali.

  Prevoznike in logiste, ki uporabljajo nestandardiziran način označevanja svojih transportnih enot, pozivamo k registraciji na portalu www.ilu-code.eu in standardiziranemu označevanju transportne opreme. Povpraševanja ali na telefon (01) 530 90 20, kontakt je Bernard Ogrinc. Za vse produkte iz našega kataloga zagotavljamo kompletno podporo in pomoč kot tudi vzdrževanje v lastnem servisu.

  Želite, da vam LEOSS na nalepke natisne ILU kode?
  Za tisk na specialne nalepke skrbi Igor Nadles, vodja tiskarne LEOSS-a. Njegov telefon je (01) 530 90 35 in .

  Vir:
  www.ilu-code.eu


  SPECIALNE ETIKETE ZA OZNAČEVANJE TRANSPORTA (KAMIONOV S PRIKOLICAMI)


  
  na vrh 

  nazaj

 •     KAKO SVOJI TERENSKI EKIPI OMOGOČITI BOLJŠO PRODAJO ? Z našo celovito rešitvijo za terensko prodajo. MOBOS >>